2023. november 25., szombat 13:47

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. november 25., szombat (OS) - A DK polgármesterei így segítenek a bántalmazott nőkön

Emellett az önkormányzat munkatársai szinte kivétel nélkül részt vettek a NANE Nők a Nőkért Az Erőszak Ellen Egyesület által szervezett képzésen, amely kifejezetten az áldozatokkal végzett munkára fókuszált.

- A XV. kerület egy figyelemfelhívó kampányt indított el, 200 plakátot helyeztek ki a kerület főbb pontjain és intézményeiben, valamint a kerületi újságnak egy nyolcoldalas mellékletében. Krízishelyzetben a kerületi lakók segítségért fordulhatnak a Család- és Gyermekjóléti Központhoz, akik a megfelelő szakemberek bevonásával tudnak segítséget nyújtani, miközben védett lakásainkban biztonságra lelhetnek azok, akikre veszély leselkedik a saját otthonukban.

- Újbuda Humán Szolgáltató Központjának egyik legfontosabb feladata, hogy támogatást nyújtson a bántalmazott nőknek a kerületben. Ennek része, hogy éjjel-nappal hívható krízis telefonszámot tartanak fent, pszichológia és jogi segítséget is nyújtanak. A lakókörnyezetből való kiemelést a Családok Átmeneti Otthona biztosítja, ahol 16 fő elszállásolására van lehetőség. Emellett az Országos Kríziskezelő szervezettel is együttműködik a kerület, hogy szükség esetén az ország távolabbi pontjaira is el tudják menekíteni a bántalmazott sértetteket.

Kiadó: Demokratikus Koalíció