2023. november 26., vasárnap 11:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. november 26., vasárnap (OS) - Első magyar európai képviselőként látogat Izraelbe a gázai háború kitörése óta Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció képviselője

    A gázai háború kitörése óta az első magyar európai parlamenti képviselőként, izraeli civil szervezetek meghívására három napra Izraelbe látogat Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. A látogatás keretében a DK politikusa személyesen hallgatja meg az október 7-i Hamász-támadás túlélőit, szemtanúit, valamint a terroristák által ejtett túszok családtagjait. Továbbá beszámolót hallgat meg olyan izraeli arab polgároktól is, akiknek hozzátartozóival végzett a Hamász, illetve több tucat ember életét mentették meg. A politikus felkeresi a megtámadott kibucokat és településeket, valamint tárgyalásokat folytat izraeli politikusokkal, polgármesterekkel és kórházi vezetőkkel.
A Demokratikus Koalíció Izrael mellett áll a szükség óráiban, és elismerjük, hogy joga van megvédeni állampolgárait, amihez mi minden tőlünk telhető segítséget meg fogunk adni. Semmi sem igazolhatja az ártatlan civilek elleni tömeges erőszakot, ezért a nemzetközi közösségnek kell felelősségre vonnia azokat, akik ezen barbár cselekedetek mögött állnak. Együttérzésünket fejezzük ki az áldozatok és a túszok családtagjaival.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.