2023. november 27., hétfő 07:55

A Krajczáros Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 27., hétfő (OS) - Tisztelt ÉRDEKLŐDŐK: Az idén is elvégeztük a beérkezett visszaigazolások (fotók, videók, értesítő sorok) nyomán a XIV. akciónk összesítését, amely civil kezdeményezésünkre mostanra országhatárokon átívelő, egyre izmosodó mozgalommá nőtte ki magát:

    - 51 HAZAI településen (illetve bp-i kerületben) voltak megemlékezések. Kiemelésre méltó színvonalú rendezvények valósultak meg Székesfehérvárváron és Miskolcon, Kaposváron, illetve a Városmajorban és (Sk) Kosúty, Snina, Stropkov, Homonna, Sanok (Pl) településeken.

- határainkon túlról 28 helyszínről kaptunk visszacsatolást. A leginkább érzelmi töltetű fotót Óvoda-Bély MŠ-Biel Bc Brezo Kata óvónénije küldte, aki immáron sokadik alkalommal szervezi meg az eseményt.

- Szlovákiában élő magyarság voltak a legaktívabb, de érkeztek részvételről információk cseh, lengyel, német, osztrák, olasz, belga, francia, erdélyi partnerektől is.

Összességében:

•      örvendetesnek tekinthető, hogy sokan és sok helyen érzik már sajátjuknak ezt a programot és esetükben önjáróvá válásról adhatunk számot. Ám sajnos akadnak állami formációk, polgármesterek, iskolák vezetői, ahol nem érzik fontosnak a hajdani nagy világégés befejezéséről való megemlékezést.

•      a média (Fvár kivételével) az idén kevésbé volt érdeklődő,

•      a Krajczáros Alapítvány emlékbélyegeket jelentetett meg november 11-éhez kötődéssel,


     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.