2023. november 27., hétfő 13:04

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. november 27., hétfő (OS) - A KEP Társadalmi Párbeszéd Fóruma a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tanácstermében

        A KEP 2023. november 23-án tartotta meg a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár földszinti tanácstermében XVI. Társadalmi Párbeszéd Fórumát, melynek témája "A regionális háborúk gazdasági hatásai" volt.
     A fórum moderátora prof. Dr. Kovács Árpád, a KEP elnöke, a Költségvetési Tanács elnöke volt, aki röviden vázolta a téma hátterét, majd felkérte az első előadót, Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkárt az Államháztartási helyzetkép a háború árnyékában című előadása megtartására. Az előadás először bemutatta a felzárkózás éveiben – 2013-2019 – elért gazdasági eredményeket, majd a kihívások éveinek – 2020-2023 – döntéseit, a kárenyhítő csomagokat és azok eredményeit. Az előadás végén a 2024 gazdálkodási év kihívásait elemezte. A második előadó Gilyán György, a KEP alelnöke, a Kelet-Európai Üzleti Klub vezetője, volt államtitkár, nagykövet volt, aki A regionális konfliktusok gazdasági hatásai című előadásában bemutatta a világ válságzónáit, elemezte az orosz-ukrán és az izraeli-palesztin háborúk közvetlen és közvetett hatásait a magyar gazdaságra. Az előadások után prof. Dr. Kovács Árpád megköszönte az előadóknak a nívós előadásokat, és az előadók válaszoltak a hallgatók kérdéseire.
     További részletek a KEP honlapján érhetők el.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.