2023. november 27., hétfő 18:33

A Védett Társadalom Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2023. november 27., hétfő (OS) - Dr. Tóth Máté szerint a Pesti Srácok jogellenes cenzúrázása mutatja, hogy törvényi és hatósági szigorral szükséges biztosítani, hogy a világszerte "Big Tech"-nek nevezett online plaformszolgáltatók ne vonhassák el az állami szuverenitást azoktól a nemzetállamoktól, akiktől a jogi személyiség védelmét és a szerződéseik jogi kikényszeríthetőségét kapták. Mivel a fiatalok közel 100 százaléka használja a platformokat, ezért az új szuverenitásvédelmi törvény és az online platformszabályozás valóban elválaszthatatlan kérdések.

    
A szuverenitásvédelmi törvényre és a DSA-re építkező nemzeti platformtörvényben szükséges bevezetni a véleménynyilvánítási kapuőr fogalmát, amely megtiltaná a monopolhelyzetben lévő online óriásplatfomok számára a vallási meggyőződés és a politikai vélemények önkényes cenzúrázását az online térben. Az NMHH Online Platformok Főosztálya foglalkozik vele, milyen nemzeti szabályozással tágítható ki leginkább Magyarország nemzeti szuverenitása az online térben. A Szuverenitásvédelmi Hivatal pedig társhatóságként elemezheti majd, ez mennyire érvényesül.
     Kiadó: Védett Társadalom Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.