2023. november 28., kedd 14:31

A Mi Hazánk frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 28., kedd (OS) - Napirendre kerül a kétharmados túlhatalom megszüntetését célzó Mi Hazánk-indítvány

    Az Országgyűlés plenáris ülésének napirendjére kerül csütörtökön az antidemokratikus, aránytalan választási rendszer megváltoztatását célzó Mi Hazánk-indítvány, mert a jelenlegi, igazságtalan rendszer a Fidesznek biztosít kétharmados parlamenti többséget, miközben soha nem volt kétharmados választási eredménye, sőt többször 50% alatt végeztek.

A Mi Hazánk a határozati javaslatát csak összevont, együttes vitán engedi tárgyalni a fővárosi választási rendszer hasonló módosításával, melyet visszavonna, ha nem kerülne napirendre a Fidesz túlhatalmának véget vető indítvány is. Társadalmi és parlamenti vitát kell indítani egy igazságos, arányos választási rendszer érdekében, az ellenzéki pártok közül egyedül a Mi Hazánknak van programja a választói felhatalmazás nélküli kétharmados parlamenti többség megszüntetésére, pedig nemcsak a Mi Hazánk kapott feleannyi százaléknyi mandátumot a kétszer akkora választási eredménye ellenére, de a balliberális pártok örök ellenzékiségre, megélhetési politizálásra rendezkedtek be.

     Kiadó: Mi Hazánk frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.