2023. november 29., szerda 12:33

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. november 29., szerda (OS) - Gondoskodó államra van szükség! Ismerjék meg az MSZP programját!

    Az MSZP javasolja továbbá, hogy a közmunkások és támogatott foglalkoztatottak juttatása ne lehessen kevesebb a mindenkori minimálbérnél. Ugyanígy, legalább a mindenkori minimálbér jár azoknak is, akik társadalmi hozzájárulással teszik hasznossá magukat, valamint a jövedelem nélkülieknek is meg kell kapni azokat a juttatásokat, melyek legalább a létminimumot garantálják.

Segíteni kell a fiatalokat, ezért javasoljuk, hogy minden, állandó magyarországi lakcímmel rendelkező 18 évnél fiatalabbnak az állam nyisson egy esélyteremtő megtakarítási számlát 300 ezer forint értékben, mely évente – a család anyagi helyzetétől függően – gyarapodik. Ez 18 éves kor fölött továbbtanulásra vagy lakhatásra lenne elkölthető.

Az MSZP konkrét javaslatokkal és tettekkel akarja növelni a magyarok megélhetési biztonságát. A Rendszerváltást! program gondoskodó államot, biztonságot és biztos megélhetést kínál.

dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.