2023. december 9., szombat 15:49

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. december 9., szombat (OS) - A DK polgármesterei karácsonykor is segítenek a rászorulókon

    Ezen kívül dr. Trippon Norbert alpolgármester jóvoltából idén 150 fenyőfát juttatnak el azon családok részére, akik a maguk erejéből nem tudnák beszerezni.

- Erzsébetvárosban ételosztást szerveznek a Garay téren, az időseknek, gyermekes családoknak, megváltozott munkaképességűeknek és a fogyatékossággal élőknek pedig karácsonyi ajándékutalványt juttat el a kerület. Niedermüller Péter polgármester az orbáni infláció miatt megduplázta a tavalyi utalvány összegét, így idén 20 ezer forintot ad a kerület.

- Újbuda 15 ezer forint értékű karácsonyi támogatással segíti jelentkezés alapján a rászorulókat, a nagycsaládosoknak és a gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekeknek pedig 7000 forintos támogatást nyújt. Dr. László Imre polgármester vezetésével 1000 karácsonyfát osztanak ki Újbudán, hogy szebbé tegyék a karácsonyt azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak a fenyő vásárlását. A Fogadj Örökbe Program keretében pedig bárki örökbe fogadhatja, azaz teljesítheti a családsegítővel kapcsolatban álló gyermekek kívánságait, idén összesen 147-et. Az egyedülálló szülők és nagycsaládosok ezen kívül egy 35 ezer forint értékű családi csomagot is kapnak az ünnepekre.

- A XV. Kerületben lakó nyugdíjasok, rehabilitációs és rokkantsági ellátásban részesülő személyek idén karácsonykor is 10-25 ezer forint támogatást igényelhetnek, amennyiben összes havi jövedelmük nem éri el a 200.000 forintot.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.