2023. december 20., szerda 11:44

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. december 20., szerda (OS) - Kálmán Olga: Ez volt a tíz legnagyobb orbáni megszorítás 2023-ban

    - Megszorítás sújtott le a magyarok megtakarításaira is: akinek maradt némi félretett pénze a megélhetési válság kellős közepén, július elsejétől 13 százalékos szociális hozzájárulási adót kénytelen fizetni a 15 százalékos személyi jövedelemadó mellett a megtakarításai után.

- A babaváró hitelt eltörlik a 30 év feletti nők számára. Ugyancsak eltörölték a CSOK-ot, így a városokban élő családok többé nem vehetik igénybe az állami lakástámogatást.

- A nyugdíjasokat is megszorításokkal sújtotta Orbán Viktor. Miközben az éves orbáni infláció elérte a 18 százalékot, a novemberi nyugdíjkorrekció mértéke 3 százalékos volt, vagyis a nyugdíjasok zsebéből havonta tízezreket vett ki az Orbán-kormány.

- 2023-ben több mint 13 százalékkal csökkentek az Orbán-kormány egészségügyi kiadásai, reálértéken ennyivel kevesebb pénzt kaptak az állami kórházak és szakrendelők, ezért adósodtak el a kórházak, drágultak a gyógyszerek és nőttek a várólisták.

- Miközben a családi pótlék és más szociális ellátások összege hosszú évek óta nem emelkedik, az Orbán-kormány 2023-ban 12 százalékkal csökkentette a szociális ellátások kiadásait. 

Orbán Viktor megszorításai addig fognak folytatódni, amíg Orbán Viktor hatalmon van. Az emberek sarcolására építő megszorító politikát csak a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata állíthatja meg a kormányváltás után.

Kálmán Olga 
Az Árnyékkormány szóvivője 


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.