2024. január 8., hétfő 12:10

A Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. január 8., hétfő (OS) - December 29-től január 13-ig képzett meditálók hatalmas csoportja gyűlik össze az indiai Haidarábád közelében, hogy bemutassák: miként lehet békét teremteni a világban olyan tudattechnológiák használatával, mint amilyen a Transzcendentális Meditáció (TM) és a Transzcendentális Meditáció Szidhi programok. A 10.000 fős csoport résztvevői 118 nemzetből érkeznek a világbéke találkozóra, Magyarország 120 fős csoporttal képviselteti magát.

    A Global Union of Scientists for Peace (GUSP/Tudósok Világszervezete a Békéért) társaság által szervezett eseménynek a Kanha Shanti Vanam központ ad otthont. A TM egyénekre és csoportokra gyakorolt pozitív hatásairól több mint 600 tudományos szaklapokban megjelent tanulmány számol be, melyek szerint hatására javuló tendenciák mutatkoznak a társadalomban: csökkennek a háborús halálesetek, a bűnözés, a balesetek vagy a kórházba felvett személyek száma. A konfliktusok oka ugyanis a kollektív tudatban felhalmozódó stressz. Ennek a feloldásában segítenek a fenti technológiák, melyek nem csak a felgyülemlett stresszeket, feszültségeket szüntetik meg, de képesek fenntartani a békésebb, harmonikusabb körülményeket, így biztosítják a folyamatos békét a társadalomban.
“A tudattechnológiákban képzett szakértői csoportok felállítását javasoljuk világszerte, ami a háborús konfliktusok megelőzését kisebb költséggel biztosíthatja, mint amibe a háború egyetlen napja kerül" – mondta Dr. Tony Nader, a GUSP elnöke

További részletek szervezetünk képviselőinél
    
     Kiadó: Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.