2024. január 9., kedd 09:44

A Salva Vita Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. január 9., kedd (OS) - 1993-ban az alapítvány megálmodója, Dávid Andrea, aki épp állásinterjúra igyekezett, rossz helyen szállt le a buszról, s így "véletlenül" egy fogyatékossággal élő embereket ellátó intézetben találta magát.

    Az Alapítvány küldetése már a kezdetektől fogva az, hogy híd legyen a fogyatékkal élő emberek és a munkáltatók között.

- Fontos volt számomra, hogy minden embernek meg legyen a lehetősége az önálló életvitelre és a munkavállalásra, függetlenül attól, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie – emlékezett vissza a kezdetekre Dávid Andrea, az alapítvány megalapítója.

Az elmúlt évtizedek során folyamatosan fejlesztették és kiterjesztették szolgáltatásaikat, hogy minél szélesebb körű támogatást nyújtsanak a megváltozott munkaképességű embereknek.
Az alapítvány nyitott minden olyan fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű személy jelentkezésére, aki segítséget keres a munkavállaláshoz vagy az önálló életvitelhez. A szervezet azonban nem csupán a munkavállalókat, a munkáltatókat is támogatja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában és inklúziójában.

Az alapítvány büszke a hosszú évek alatt elért eredményeikre. Legfrissebb díjuk igazi születésnapi ajándékként érkezett decemberben: ugyanis egyedüli magyar szervezetként elnyerték a Zero Project Award 2024 elismerést LIKE programukkal.

30 éves fennállását májusban jótékonysági hangversennyel ünnepli a Salva Vita Alapítvány.

     Kiadó: Salva Vita Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.