2024. január 17., szerda 08:46

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. január 17., szerda (OS) - Újabb csokigyűjtési rekord született a Szeretetcsokival

    A bohócdoktorok megsegítésére összesen 46.852 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a Szeretetcsoki 2023/2024 jótékonysági összefogás révén. Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági - támogató programja. Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit az ország minden tájáról több mint 350 csapat, és több tízezer résztvevő csapattag hozott össze.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés. A 2023-ban a résztvevők összesen 46.852 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy - egy használt ceruzával, de volt aki 250 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2024-re így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Óriási mennyiségekről beszélünk a csokigyűjtés kapcsán, mégis a kórházak csomagjaiba, a nélkülöző kisgyermekes lakosság megsegítésekor az adománycsomagok hamar elfogynak. A Szeretetcsoki legfőbb értéke mégis az, hogy a csokigyűjtés révén mikróközösségek formálódnak, akik odafigyelnek egymásra, a nélkülözőkre, és képesek egyre több jót cselekedni. Az alapítvány egész évben várja további jótékonyságokhoz a segítőket.

     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.