2024. január 18., csütörtök 15:46

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 18., csütörtök (OS) - Az NVB előtt akciózott a Momentum, mert gyáván még csak napirendre sem vették az eutanáziáról szóló népszavazási kezdeményezést

    "Gyáva az, aki megakadályozza, hogy az emberek szabadon dönthessenek a sorsukról!" feliratú molinót feszített ki a Momentum a Nemzeti Választási Iroda elé, ezzel tiltakozva az ellen, hogy a Bizottság a mai ülésére még csak napirendre sem vette a párt és Karsai Dániel életvégi döntésekről szóló népszavazási kezdeményezését.

"Éppen most ül össze a Nemzeti Választási Bizottság. A Momentum és Karsai Dániel decemberben kezdeményezett népszavazást az életvégi döntésekről, azonban ez a kérdés nincs az NVB napirendjén! Hogy miért nincs? Mert a hatalom emberei, a Fidesz gyáva ahhoz, hogy valós problémákkal foglalkozzon" – mondta az akcióról feltöltött videóban Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese.

Bedő szerint Karsai Dánielnek és a hasonló sorsúaknak jár a döntés szabadsága, hiszen különösen kegyetlen betegségekben szenvednek, amelyek az érintett szellemi képességét általában nem befolyásolják, csak mérhetetlen fizikai fájdalmat okoznak és méltatlan életkörülmények közé késztetik a beteget, ahol nem tudni járni, mozogni, beszélni.

"Mi a Momentumban azonban szabadságszerető emberek vagyunk, ezért kezdeményeztünk népszavazást. Hiszünk abban, hogy az embereknek joguk van a saját sorsuk felett rendelkezni, és ezzel a magyarok többsége is egyetért. Ne futamodjanak meg, vegyék napirendre a kérdést és engedjék át a népszavazási kezdeményezést" - zárta.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.