2024. január 18., csütörtök 20:55

Az Egyesület a Római Partért közleménye
    Budapest, 2024. január 18., csütörtök (OS) - KÉRÉS BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA NÉPEGÉSZSÉGÜGYI FŐOSZTÁLYÁHOZ A RÓMAI-PART TELJES LEZÁRÁSÁRÓL

    Egyesületünk a mai napon kérést juttatott el a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályához, hogy mérlegeljék a Római-part közterületei teljes hosszában történő lezárásának és fertőtlenítésének azonnali hatállyal történő foganatosítását,tekintettel arra, hogy egyesületünk talajmintákat vett és vizsgáltatott be a Római-partnak a Duna magas vízállása következtében pár héttel ezelőtt elöntött közterületeiről.

Az erre vonatkozó laboratóriumi eredmények lesújtóak. Egyértelműen kijelenthető, hogy a kórokozók(clostridium perfringens, fekálcoliform, salmonella - hastífusz) magas arányszáma miatt veszélynek vannak kitéve a Római-part közterületeire kilátogatók, ezért az itteni közterületek soronkívüli lezárását, illetve az érintett területek fertőtlenítését javasoltuk abból a célból, hogy a 3. kerület és a főváros lakosai biztonságosan tudják használni a Római-partot, és a fertőzésveszélyt kizárhassuk.

A Salmonella (hastífusz) kimutatott kórokozó által terjesztett betegség bejelentésre kötelezett az 1997. évi XLVII. törvény 15.
§ alapján. A bejelentést a betegellátó köteles megtenni.

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.