2024. január 21., vasárnap 16:20

Az India Klub Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. január 21., vasárnap (OS) - Izgalmas történelmi esemény zajlik Indiában, amelynek középpontjában a hindu szent hely, Ajódja, áll. A történelmi jelentőségű templom felszentelésében maga az indiai miniszterelnök meghatározó szerepet vállalt. Az eseménynek magyar képviselője is lesz.

    A templomszentelés középpontjában Ráma, a Rámájana főhőse áll. Több mint 500 évvel ezelőtt, a hódítók lerombolták Ráma ajódjai szülőhelyének ősi templomát, majd sajátjukat építették a helyére. Az idők során ez a vitás kérdés komoly feszültséget okozott, de most végre eljött az idő a béke és az új kezdet ünnepélyes pillanatára.
Narendra Modi indiai miniszterelnök részvételével az esemény különleges figyelmet kap, kiemelve annak történelmi, kulturális és spirituális jelentőségét.

Magyar képviselő is érkezett a történelmi jelentőségű eseményre. Leveles Zoltán, hindu tanító a Magyarországon bejegyzett Bharata Hindu Közösség alapítója, és vezetőjeként érkezett a Vishwa Hindu Parishad meghívására.

A szervezők számos indiai közjogi méltóság mellett 55 országból több mint 100 kiemelt vendéget várnak. Az ünnep alkalmából 1 millió mécsest gyújtanak, valamint 300 tonna élelmiszer alapanyagból minden résztvevőt megvendégelnek.

A templom megnyitó ünnepségen rengeteg közéleti személyiség, Bollywood-i sztár és más ismert személyiségek lesznek jelen, akik szintén kiállnak az egyetemes béke és megértés ügye mellett.
A hinduizmus szellemében, mint egyetemes hitrendszer, kiemelkedik az elfogadás és a harmónia fontossága.

     Kiadó: India Klub Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.