2024. január 22., hétfő 13:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) - Kunhalmi Ágnes is tárgyalt Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnökkel

    Szó esett még a két ország gazdasági és kereskedelmi kapcsolatairól, az ipari, fejlesztési lehetőségekről, melyeket kölcsönösen tud biztosítani egymásnak a két ország. Fontos, hogy jól és egymás szabályainak tiszteletben tartásával legyenek kihasználva a lehetőségek. Mindemellett a kulturális és oktatási kapcsolatok megerősítéséről, a tudományos lehetőségek fejlesztéséről esett szó.A két fél a későbbiekben az alacsonyabb szintű kétoldalú találkozókon is mélyebben fogja megvitatni ezeket.
Az MSZP szerint Magyarország számára fontos, hogy a globális térben minél több kétoldalú, Magyarországnak előnyös gazdasági kapcsolatok alakuljanak ki, éppen ezért indítottuk el már kormányzásunk idején a nyugati és az európai uniós integráció mellett a vietnámi és más keleti kapcsolatok kiépítését is.
Vietnám esetében azt is látni kell, hogy tagja az ASEAN délkelet-ázsiai gazdasági közösségnek, amely összességében az Egyesült Államok negyedik legnagyobb külgazdasági partnere. Ebbe a közösségbe különböző társadalmi és politikai rendszerű államok tartoznak, melyek a közöttük levő eltérések és egykori politikai ellentétek ellenére szorosan együttműködnek a globális gazdasági térben.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.