2024. január 22., hétfő 13:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) - Kunhalmi Ágnes is tárgyalt Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnökkel

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy Magyarország csak akkor tudja kiaknázni az EU-n és az euroatlanti-térségen túli gazdasági kapcsolatokat, ha Magyarország stabil és erős tagja az Európai Uniónak. Pont ebben látjuk a legnagyobb problémát ma a kormányzat részéről, hogy az Orbán-kormány élesen szembekerült a Nyugattal és az Európai Unióval. Az uniós források késve érkeznek, sőt, jelentős részük be van fagyasztva, valamint a kormány mostani magatartásával hozzájárul a többsebességes Európai Unió kialakulásához, ez pedig a szövetségen belül perifériára sodorhatja hazánkat. Az uniós forrásokra nagy szüksége van hazánknak, így az MSZP által korábban kialakított jó nyugati kapcsolatokat helyre kellene állítani.

A miniszterelnök úr szeretné elmélyíteni kapcsolatát az MSZP-vel, ezért meghívta a párt vezetőit egy vietnami látogatásra.

Kunhalmi Ágnes,
az MSZP társelnöke