2024. január 22., hétfő 15:03

Az Egyesület a Római Partért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) - VÉDJÜK MEG A FŐVÁROST ÉS A 3. KERÜLETET JELENLEGI FELELŐTLEN VEZETÉSÜKTŐL!!! – reflexió a Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Dr. Kiss László, 3. kerületi polgármester által január 19-én tartott sajtótájékoztatón elhangzottakra

Egyesületünk felháborítónak tartja azt a mérhetetlen sok hazugságot és csúsztatást, amit a Főváros és a 3. kerület vezetése megenged magának a Római-part "természetközeliségével" kapcsolatos kijelentéseivel, amivel a közvéleményt folyamatosan a nagy nyilvánosság előtt súlyosan megtéveszti.
     A Főváros Óbudán az árvízvédelmet a Királyok-Nánási út mentén, a Római-part kihagyásával képzeli el, tehát szó sincs annak az árvizek hatásától történő megvédéséről, amelynek eredményeképpen a 70 hektáron élő tulajdonosokat kiforgatják vagyonukból, ellehetetlenítve és több méteres fal mögé bezárva őket és tönkre teszik kerületünket – mindezt teszik az ökológiára és a "zöldség" elvére hivatkozva.
     Olyan Római-parttal művelik mindezt, ahol árvizek után térdig gázolunk a fekáliában, mely tényt alátámasztanak a 2010., 2013. és 2023. évben az elöntött Római-parti közterületekről vett talajminták bevizsgálási jegyzőkönyvei és ahol a Duna medrében működnek a csatornázatlan büfék ! Ennek a partnak semmi köze sincsen a természetközeliséghez.

Kiadó: Egyesület a Római Partért