2024. január 22., hétfő 15:04

Az Egyesület a Római Partért közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) -

        A fővárosi és 3. kerületi vezetés politikája hazug, demagóg, megtévesztő és aljas – amit persze EU-s közpénzekből kívánják finanszírozni. Bírósági eljárás fogja majd megvizsgálni a Fővárosnak a Királyok-Nánási útvonalra elképzelt árvízvédelmi nyomvonal kiírására vonatkozó tervdokumentációját (amelyből kimaradt teljesen a környezetvédelmi hatástanulmány), amely súlyos hiányosságokat, csúsztatásokat tartalmaz, és amely tükrözi a Főváros megtévesztő politikáját a Római-parttal kapcsolatban. Eddig sok  milliárd forintot költöttek el a Csillaghegyi öblözet megvédésére, de meg fogjuk támadni ezt az eljárást is hazai és nemzetközi fórumokon is, mert e pénzek felhasználásának körülményei sok kérdést vetnek fel, ugyanis megítélésünk szerint számtalan jogszabályt, előírást, jogi keretet sértettek meg az engedélyezés során.
     Tüttő Kata főpolgármester-helyettes ezen a sajtótájékoztatón, ahogy kiértettük szavaiból,  elmondta, hogy a Nánási-Királyok útján megvalósítandó gátépítés tervbe vett költsége 10 milliárd forint / km (!). Ilyen mértékű pénzköltés sok kérdést vett fel, és mindezt a választások előtt hozzák elő, illetve a tendernyertest is a választások lebonyolításáig szeretnék kihirdetni.
     Dr. Kiss László, III. kerületi polgármester elmondta ezen a sajtótájékoztatón, hogy a gyerekeinek is építi Óbudát. Nos, ebből mi nem kérünk! Nem kérünk a Római-parti 70 hektáros  gettóból! Ezzel kapcsolatban Óbuda önkormányzata folyamatosan csak hazugságokat és csúsztatásokat terjeszt.

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.