2024. január 22., hétfő 19:07

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) - Tompos Márton: lebontották a helyi kórház egy részét Sárváron azért, hogy Tiborcz hoteléhez vezessenek egy utat

    Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy sárvári kórház területének egy részér nevetséges áron adták használatba Tiborczéknak, akik elbontották az ott található hullaházat és utat építettek az 5 csillagos hoteljükhöz.

"A csónakázó tó mellett épült fel Sárváron egy – a Tiborcz érdekkörébe tartozó – 5 csillagos hotel, nem mellesleg 2,5 milliárd közpénz támogatással. Azonban a telekhez nem vezetett út" – kezdi videójában Tompos.

A Momentum politikusának beszámolójában elmondja, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől kikért adatok alapján kiderült, hogy Tiborczék mindössze 4600 forint/négyzetméter árat fizettek azért, hogy használhassák a kórház 2272 négyzetméteres területét, amelyre végül egy szálodához vezető utat építettek.

"Nevetséges összegért kapták meg a területet és hiába volt itt kerítés, hullaház és egy raktárépület, azt lebontották és utat építettek a luxus szállodához" – emeli ki Tompos és hozzáteszi, hogy utánajár annak is, hogy újra fogják-e építeni a proszektúrát, hogy miért érte meg ez a városnak és hogy egyáltalán miért érte meg ez az országnak.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.