2024. január 25., csütörtök 10:42

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 25., csütörtök (OS) - A haderőfejlesztés miatt feleslegessé vált eszközöket értékesít a Magyar Honvédség

    A tárcavezető tájékoztatott: a Magyar Honvédség régóta értékesíteni kívánja a számára feleslegessé vált, leselejtezett, nem használható eszközöket, azzal a céllal, hogy helyet biztosítson a nagyléptékű haderőfejlesztési programjának keretében beérkező haditechnikának, valamint, hogy az értékesítésükkel forrást teremtsen a modernizálni kívánt eszközei számára. Az értékesítéssel az eszközök tárolási költségeivel is megtakarítást tudunk elérni – emelte ki a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott: Szerbia Magyarország fontos szomszédja és stratégiai partnere, amelyet hűen tükröz a sokrétű, számos területre – így a haditechnikára - kiterjedő kétoldalú védelmi és katonai együttműködés is. Hozzátette: a nemzetközi kötelezettségek betartása mellett Magyarország lehetővé teszi a fent említett, a haderőfejlesztés nyomán feleslegessé váló haditechnikai eszközök és szakanyagok továbbértékesítését Szerbia felé.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.