2024. január 25., csütörtök 13:31

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség közleménye
    Budapest, 2024. január 25., csütörtök (OS) - Világraszóló siker a WorldStar Student csomagolástervezési diákversenyen

        A Csomagolási Világszövetség (WPO) egyik kiemelt programja a szakmai utánpótlás gondozása, ennek pedig egyik formája az általa életre hívott WorldStar Student csomagolástervezési diákverseny, amely a felsőfokú oktatásban csomagolási ismereteket hallgató diákok részére kerül évente meghirdetésre.
     A WPO magyar tagja a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) azonosulva a céllal, HUNGAROPACK Student néven hirdeti meg a világverseny nemzeti programját. A hazai versenyen díjazottak kapnak jogosultságot a világversenyen való részvételre.
     A 2024. évi WorldStar Student versenye 31 országból érkezett 253 pályázat közül 17 magyar diák munkája jutott a döntőbe - ezzel oklevelet érdemelve ki -, közülük kettő pedig kategória arany-, illetve ezüstérmet kapott. Ezzel az eredménnyel az országok sorrendjében Dél-Afrika és Kína után Magyarország dobogós, 3. helyezést ért el, megelőzve például a negyedik helyezett Egyesült Királyság hallgatóit.
     A nyertesek a Soproni Egyetem (11 díj és kategória arany- és ezüstdíj), a Corvin Rajziskola (2), a Budapesti Metropolitan Egyetem (1), a Magyar Képzőművészeti Egyetem (1), a Széchenyi István Egyetem (1) és a Visart Akadémia (1) hallgatói közül kerültek ki.
     A CSAOSZ, mint a csomagolási szakterület egyetlen hazai érdekképviseleti szervezete kitörő örömmel fogadja a sikert, ami megalapozott reményt jelenthet a szakterület minőségi szakmai utánpótlásához.

     Kiadó: Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.