2024. január 26., péntek 10:42

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - Fábián Gergely a Coldiretti és Filiera Italia, olasz agrár- és élelmiszeripari szövetségek delegációját fogadta

        Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium az olasz-magyar gazdasági kapcsolatok megerősítésére és kiszélesítésére törekszik. Hozzátette, hogy az élelmiszeripar a hazai gazdaság meghatározó ágazata, a technológiai fejlesztések révén nő a magyar cégek hatékonysága, termelékenysége, valamint nem utolsó sorban versenyképessége is. Az élelmiszeripari értékláncban résztvevő magyar cégek támogatása a kormány kiemelt célkitűzése, ezt szolgálja az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program, amelynek keretét a kormány közel hatszorosára, 33 milliárd forintra emelte. Az élelmiszeripari beruházások hozzájárulnak a gazdasági növekedés helyreállításához, a magyar gazdaság megerősítéséhez, így a családok és a munkahelyek megvédéséhez.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.