2024. január 29., hétfő 11:26

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. január 29., hétfő (OS) - Megtartotta idei első ülését a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fóruma, Nagy Márton a gazdasági növekedés helyreállítását támogató javaslatok kidolgozására biztatta a tagokat

    Nagy Márton arra kérte és biztatta a kamarák képviselőit, hogy új, a növekedés helyreállítását támogató javaslatokat dolgozzanak ki, amelyeket a Fórum következő ülésén meg is tárgyalhat.  A miniszter egyúttal jelezte, hogy a kormány számít a kamarákra a gazdaság további fejlesztését célzó GINOP Plusz programok kidolgozásában is, melyeknek fókuszában a KKV szektor  beruházásainak támogatása és a munkaerőpiaci aktivitás növelése áll. Nagy Márton egyben felkérte a kamarai tagokat, hogy dolgozzanak ki egy olyan komplex deregulációs csomagot, amely jelentősen megkönnyítheti a vállalkozások működését.
A gazdasági kamarák képviselői megköszönték a miniszter tájékoztatását, és jelezték, hogy az általa felvázolt növekedési célokkal egyetértenek, a magyar gazdaság megerősítése és a növekedés helyreállítása közös érdek. Továbbá támogatásukat fejezték ki, az olyan gazdaságerősítő intézkedésekkel kapcsolatban, mint a meghosszabbított kedvező kamatozású Széchenyi Kártya Program, a 200 milliárd forintos plusz keretösszeggel újraindított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram vagy a közel hatszoros keretösszegűre emelt Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.