2024. január 29., hétfő 22:47

Az Magyar E-sport Szövetség közleménye
    Budapest, 2024. január 29., hétfő (OS) - Megalakult a Magyar E-sport Szövetség Para e-sport szakosztálya

    Magyarországon egyedülálló lépésként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) januárban megalapította para e-sport szakosztályát.
A világszinten is páratlan szövetségi alapokon nyugvó kezdeményezés célja, hogy a fogyatékkal élő gamereknek és e-sportolóknak egy inkluzív platformot alakítson ki.
A szakosztály célja, hogy a speciális igényekkel bíró játékosokat összegyűjtse egy közösségbe, aktívan integrálja őket a hazai, nemzetközi esport világába. Hosszú távú terveik közé tartozik a versenyek szervezése, lebonyolítása.

A társelnöki tisztséget Virág Zsolt és Kollinger Szabolcs tölti be, feladatuk a szakág céljainak teljes körű megvalósítása a Magyar E-sport Szövetség támogatásával.

Az érdeklődők az alábbi nyomtatvány kitöltésével jelezhetik tapasztalataikat és igényeiket a szakosztály felé. https://forms.gle/kDuwZKkwbW7tYbhf8

A kezdeményezés elősegíti a sokszínűséget és a befogadást a digitális sportok világában, biztosítva, hogy mindenki részesülhessen az e-sport élményében.

     Kiadó: Magyar E-sport Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.