2024. január 30., kedd 16:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. január 30., kedd (OS) - Árnyékkormány: A kormány ismét hazudott a pedagógus-béremelésről

    Ma kellene megkapniuk a pedagógusoknak a "veszélyhelyzeti béremelési rendelet" alapján az új kinevezéseket és illetménybesorolásokat, azonban még mindig nem egyértelmű, hogy a valóságban mit jelent majd a kormány által már egy hónapja beharangozott 32,2 százalékos béremelés, és a pedagógusbérek felzárkóztatása a diplomás átlagbérhez. Annyi azonban már most látszik, hogy a Fidesz hazudozásai ellenére sokan csak az ígérttől messze elmaradó, rendeletben kötelező minimumot kapták meg a pedagógusok közül, vagyis Orbánék ismét átverték a közoktatásban dolgozókat.

Az Árnyékkormány szerint nem üres kormányzati ígéretekre és hazugságokra, hanem a pedagógus-előmeneteli rendszer szerint besoroltak garantált illetményének legalább 50%-os, azonnali emelésére, a pedagógusok munkaterhelésének csökkentésére, és a túlórák kifizetésére van szükség, amire a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány készül a kormányváltás után. Szociáldemokraták vagyunk, ezért propaganda helyett erős állami oktatást és megbecsült pedagógustársadalmat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Barkóczi Balázs
Oktatási és kulturális árnyékminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.