2024. január 31., szerda 09:00

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. január 31., szerda (OS) - A fellendüléshez párbeszédre és határozott cselekvésre van szükség! Az infláció erőteljes csökkenése és a recesszióból kilábaló magyar gazdaság lehetővé teszi, hogy az egészséges piacgazdasági működéshez és a növekedéshez szükséges, megfizethető költségű hiteleket a bankrendszer biztosítani tudja. A VOSZ üdvözli, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség ezt felismerve, közösen és határozottan lépett a kamatcsökkentés érdekében.

        Azon leszünk, hogy a párbeszéd a gazdasági szereplők, a piac és a gazdaságpolitika irányítói között folytatódjon, amely az általános kamatszint fokozottabb ütemű csökkenését – mielőbb a széles körű hitelezést lehetővé tevő általános kamatszint elérését – eredményezheti. Ezzel nem vész el még egy év a magyar gazdaság fejlődéséből és a kamatstop kivezetése sem fog megoldhatatlan költségsokkot okozni a vállalkozásoknak.

     Kiadó: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.