2024. február 7., szerda 13:14

Az India Klub Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. február 7., szerda (OS) - Pontatlan és egyoldalú hírek jelentek meg az Ayodhyai Ráma templom felszentelésével kapcsolatban, ami 2024. január 22-én történt, és világszerte mély tisztelettel fogadták. A hamis hírek veszélyeztetik a Magyarországon élő indiai és magyar hindu közösség, valamint a hindu kultúrából merítő jóga és spirituális közösségek békéjét.

    Az esemény történelmi jelentőségű volt, visszakapva a hindu közösség egyik legfontosabb szent helyét, Ráma születési helyét. Sajnos, a magyar sajtó több cikkben pontatlanul és gyűlöletkeltően tárgyalta az eseményt, sértve ezzel a hindu közösség érzéseit és békéjét.

Ráma templomának felszentelése nemcsak egy vallási esemény, hanem egy fontos mérföldkő a hindu vallás és kultúra számára. A sajtóban megjelent cikkek nem tükrözték ezt a jelentőséget, sőt, gyűlöletkeltő módon ábrázolták a hindu közösséget.

Ez nemcsak a magyarországi hindukat sérti, hanem a globális közösség elfogadását és békéjét is veszélyezteti. A magyarországi hinduk jelentős mértékben hozzájárulnak az ország gazdaságához és kulturális életéhez. Békeszerető közösségek, akik méltó tiszteletet érdemelnek mind a sajtó, mind a társadalom részéről.

"Határozottan elítéljük a hamis narratívák terjesztését és a gyűlöletkeltést a hinduk ellen. Arra szólítjuk fel a magyar médiumokat, hogy távolítsák el a félrevezető cikkeket, és kérjenek bocsánatot a hindu közösségtől az előítélet miatt!" – nyilatkozta Leveles Zoltán hindu tanító a Hinduizmus portálon, mely szabadon felhasználható.

     Kiadó: India Klub Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.