2024. február 11., vasárnap 13:28

A Jobbik - Konzervatívok közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 11., vasárnap (OS) - Eljött a történelmi szembenézés ideje: a magyar embereknek kell köztársasági elnököt választaniuk!

    A Jobbik-Konzervatívok politikai közössége több éve következetesen képviseli és követeli a közvetlen köztársaságielnök-választást a kormánytól. Tegnap, immáron sokadjára, benyújtottuk Alaptörvény-módosításunkat a közvetlen elnökválasztás érdekében.

Már Schmitt Pál, most pedig Novák Katalin méltatlan kálváriája és látványos bukása is megmutatta, hogy a köztársasági elnöktől az emberek sokkal többet várnak, mint amit az Orbán-kormány nekik szánt. Nem testesítheti meg valaki a nemzet egységét fideszes fülbevalóval a fülében, elcsalt szakdolgozattal, a kormány szolgalelkű aláíró embereként vagy pedofil ügyben kiosztott kegyelemmel. A köztársasági elnök nem lehet pártkatona, nem szabadna, hogy a miniszterelnökhöz való lojalitásának mértéke határozza meg személyét, hanem a magyar emberek legnagyobb egyetértésével kellene megválasztani. A köztársasági elnök személyéről tehát a magyar embereknek kell dönteniük, a választói felelősségnek meg kell jelennie az államfőválasztásban!
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.