2024. február 11., vasárnap 13:29

A Jobbik - Konzervatívok közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 11., vasárnap (OS) -

    Ezért felszólítunk minden parlamenti pártot – ellenzéki és kormánypártokat egyaránt –, hogy támogassák javaslatunkat! Kezdődjön ezzel az Antall József-i "nemzeti minimum" megvalósítása és deklarálása, aminek egy normális országban réges-régen lennie kellene! Kérjük a pártokat, ismerjék el, hogy a köztársasági elnöki tisztséggel szemben a rendszerváltás óta kialakult morális elvárásokat csak és kizárólag a közvetlen választás tudná hitelesen megjeleníteni!

Ahogyan arról Róna Péter jogász és közgazdász professzor, az ellenzék korábbi közös köztársaságielnök-jelöltje, jelenlegi EP-listavezetőnk érvelt: "Ebben az esetben az elnök ugyanis nem függene senkitől, egyetlen párttól sem, és befolyásoktól mentesen tudna eleget tenni a tisztségével járó kötelezettségeknek. Egyébként az Európai Unió tagországainak döntő többségében is ez a szokás, mert az elnök csak így tudja megtestesíteni a nemzet egységét, hiszen a nemzetnek felel tevékenységéért, nem egyik vagy másik pártnak."

Az újabb köztársasági elnöki lemondással elérkezett a történelmi szembenézés ideje: a magyar embereknek közvetlenül kell köztársasági elnököt választaniuk!
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.