2024. február 19., hétfő 14:37

A Jobbik - Konzervatívok közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Közvetlen államfőválasztás: a DK megakadályozta a rendkívüli ülést

    A Jobbik az egyetlen parlamenti párt, amely sok éve következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a magyar embereknek kell megválasztaniuk, hiszen az csak így képviselhet minden magyar embert, csak így testesítheti meg a nemzet egységét.

Ennek érdekében a Jobbik-Konzervatívok a kegyelmi ügy néven elhíresült gyalázat kapcsán is azonnal lépett: alaptörvény-módosítást és rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztünk a témában. Noha kissé bizarrnak tartottuk, ugyanakkor üdvözöltük, hogy korábban kormányon lévő politikai pártok most ismerték fel magukban a kérlelhetetlen demokratát, és bár hatalmon elutasították, azonban most ellenzékben a közvetlen elnökválasztás mellett kardoskodnak. Az említett rendkívüli ülés összehívásához szükséges 40 képviselői aláíráshoz a parlamenti frakciók támogatását kértük, amit meg is kaptuk minden ellenzéki párttól – egy kivételével.

Sajnos Gyurcsány Ferenc pártjától ugyanis – többszöri megkeresésünk és kérésünk ellenére – több mint egy hét alatt sem érkezett hozzánk érdemi reakció.
    
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.