2024. február 19., hétfő 15:19

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Védjük meg a megújuló geotermikus beruházásokat!A magyar geotermia támogatóinak kiáltvány

    A geotermikus energia olyan lokális megújuló energia, amely a helyi energiaigényeknek megfelelően képes hozzájárulni a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia által meghatározott célkitűzések eléréséhez, különösen a tiszta energiatermelés növeléséhez és az energiaellátás diverzifikálásához. Ezért a geotermikus energiára olyan kiaknázatlan nemzeti kincsként kell tekintünk, amely kellő körültekintéssel és a megfelelő beruházások megvalósításával képes megbízható és megfizethető energiát biztosítani a magyar családok, valamint a hazai vállalkozások számára.

A hazai geotermikus fűtési lehetőségek széleskörű kiaknázása tíz éves távlatban akár 1,5 milliárd köbméter földgáz kiváltását is lehetővé teszi, amely érdemben csökkenheti Magyarország energiapiaci kitettségét, miközben jelentős mértékben, mintegy 2,5-3 millió tonnával is mérsékelheti a hazai üvegház hatású gázok kibocsátását.
A geotermia az ország energiaszuverenitásának kulcsa és nemzeti büszkeségünk része, ezért fel kell szólítanunk a politikusokat és közszereplőket, hogy az önkormányzati választásokhoz közeledve pillanatnyi politikai haszonszerzés céljából ne támadják és akadályozzak a hazánk energiaellátását évtizedekre meghatározó, és a zöld átmenetet támogató megújuló geotermikus beruházások megvalósulását.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.