2024. február 19., hétfő 16:43

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Felelősen, következményekkel, erkölcsi példát mutatva

        A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége saját honlapján hosszabb közleményben fejtette ki álláspontját az elmúlt napokban, a magyarországi közéletet meghatározó kegyelmi üggyel kapcsolatban. Az országos civil szervezet elnöksége hangsúlyozta: rendkívül örömteli, hogy azok, akik pozíciójukból fakadóan leginkább döntési helyzetben voltak, egyértelműen és gyorsan felelősséget vállaltak, levonták a szükséges konzekvenciákat. "Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól annál többet kívánnak." (Lk 12,48)
     Az egyesület vezetői jövőbemutató elemként kiemelték, hogy szükség van a hazai közvéleményben a felelős döntések mögötti transzparencia még nyilvánvalóbb megteremtésére és különösen a konzervatív politikai táborban a hitelesség fenntartására. A KÉSZ megfogalmazása szerint minden próbatételben egyben lehetőség is rejlik: a válság lehetőséget ad, hogy a nemzet közösen lépjen fel mindennemű gyermekek ellen irányuló bűnnel szemben.
     Ugyanakkor szerencsés egybeesés, hogy épp a nagyböjti időszak kezdetén mód nyílt ebben a súlyos ügyben bizonyítani a bűnbánat erényét, erkölcsös módon kiállni a nyilvánosság elé és példát mutatni a felelősségteljes politikusi magatartás mibenlétéről, a következmények vállalásának fontosságáról, egyben pedig elhessegetni a következmények nélküli politizálás hamis mítoszát.

     Kiadó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.