2024. február 19., hétfő 16:44

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - NETFIT 2023 - Belügyminisztérium

A Magyar Diáksport Szövetség - a köznevelésért felelős Belügyminisztérium megbízásából - minden évben felméri a felső tagozaton és a középiskolában tanulók fittségi állapotát. 2023 tavaszán 3 732 iskola 655 596 tanulójának felmérésére került sor.
     Az elmúlt nyolc év átlagát vizsgálva megállapítható, hogy az új koronavírus járvány megjelenése előtt - a mindennapos testnevelésnek köszönhetően - javult az országos átlagos intézményi fittségi index, majd a járvány hatására a 2020. évben jelentős visszaesés történt. A mérési adatok 2023-ban jelentős javulást mutatnak az előző évi eredményekhez képest, és már csaknem elérik a járvány előtt mért értékeket.

Kiadó: Belügyminisztérium