2024. február 20., kedd 20:04

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 20., kedd (OS) - Odakint most kommunisták járnak!

A fideszes és a balliberális vezetésű önkormányzatok is permanens törvénysértést követnek el akkor, amikor megtűrik a településükön, hogy a 21. században még mindig tucatszámra vannak olyan utcaelnevezések, amelyek a kommunista rendszer szolgáiról, vagy a vörös terror szimbólumairól emlékeznek.

A helyi önkormányzatokról szóló törvény 14. szakasza kimondja, hogy 20. századi önkényuralmi rendszerekhez kapcsolódó személyekről, kifejezésekről, szervezetekről semmilyen közterületet nem lehet elnevezni. Ezt a jogszabályt szegik meg azok az önkormányzatok, amelyek továbbra sem változtatták meg például a kommunizmus legsötétebb korszakait idéző Leninről, Marxról, Ságváriról, Frankel Leóról, vagy a Tanácsköztársaságról elnevezett utcák neveit.

Ezekkel az utcanevekkel nem csupán a kommunizmus áldozatainak emlékét nem tisztelik a döntéshozók, de az ott lakókat is megsértik, akik szintén lehetnek a kommunizmus kárvallottjai.
     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom