2024. február 21., szerda 09:59

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. február 21., szerda (OS) - A kormány tönkreteszi a magyar méhészeket!

Mostantól ismét lehet ukrán mézet behozni a magyar piacra - derült ki az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározatból, amely hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben. A kormány ezzel ismét megszegte minden ígéretét és a magyar termelőkbe rúgott bele. A magyar termelőktől a kiváló minőségű vegyes virágmézet is legfeljebb 500-600 forintért veszik át, holott az előállítási költsége ennek a két-háromszorosa. Az ukrajnai, ellenőrizetlen összetételű, rossz minőségű vegyes virágméznek ugyanakkor 300 forintért vásárolható meg kilogrammja.

A Mi Hazánk Mozgalom felháborítónak tartja Orbán Viktor a méhészeket eláruló, még reménytelenebb helyzetbe hozó döntését és a leghatározottabban követeli, hogy tiltsák ki a rossz minőségű ukrán mézet a hazai piacról. Egyetlen termék sem lehet kivétel a tilalom alól, hiszen a magyar termelők így is óriási bajban vannak, az infláció és a gazdasági mélyrepülés levét isszák, sokan nem fogják bírni ezt az újabb terhet viselni, felvenni a versenyt a silány konkurens áruval, s kénytelenek lesznek felhagyni szeretett tevékenységükkel, melynek következtében magyar családok mennek tönkre.

Ha már a közismerten méhészkedő agrárminiszter nem, akkor mondjunk minél többen nemet mi, a magyar méhészeket tönkretevő ukrán mézre!

Dócs Dávid
a Mi Hazánk alelnöke, a Mezőgazdasági Bizottság tagja

Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.