2024. február 21., szerda 10:27

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. február 21., szerda (OS) - Hajnal Miklós nyílt levélben kérdezi Balogtól, hogy miért kellett bezárni egy egyházi óvodát

    Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője nyílt levélben kérdezi Balog Zoltántól, hogy pontosan miért kellett ideiglenesen bezárni az egyházi üzemeltetésű Bíró utcai óvodát.

"Február elején már posztoltam a gyanús indokkal ideiglenes bezárásra ítélt Bíró utcai óvodáról, és megígértem, hogy felveszem a kapcsolatot az ügyben illetékesekkel. A mai napon nyílt levelet írtam az óvodát üzemeltető Dunamelléki Református Egyház fejének, Balog Zoltán püspök úrnak. A levélben többek között az alábbiakra kérdeztem rá:

- Miért nem derült ki a balesetveszély a 2021-es fenntartóváltást követő részleges felújításokkor?
- Miért nem került bemutatásra a műszaki felmérés anyaga, mikor a szülőket a bezárásról tájékoztatták?
- Ha a felújítási munkálatok valóban csak 9-10 hónapot vesznek igénybe, miért van szükség az intézmény ilyen formában történő megszüntetésére?
- Milyen feltételek mellett tervezik újranyitni az óvodát a felújítás után?

Reméljük, Balog Zoltán megragadja a lehetőséget, hogy megmutassa: mégis fontos számára a gyermekek jólléte. A fejleményekről természetesen haladéktalanul beszámolok" – írja kapcsolódó bejegyzésében Hajnal.
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.