2024. február 28., szerda 19:54

A FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 28., szerda (OS) - "Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és erkölcsi kérdéseket érintő vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle eljárásokat, szankciókat követelnek azok ellen, akik a hagyományos értékeket védik. Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali ideológia agresszív terjesztését, ez ugyanis tönkreteszi a tagállamok közötti együttműködés lehetőségeit!" - mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Bizottság éves jogállamisági jelentéséről szóló európai parlamenti vitában, Strasbourgban.

        Az EP-képviselő kiemelte: rossz megközelítés, hogy politikai és erkölcsi vitákat jogi vitáknak álcáznak, és támadják azokat, akik a hagyományos értékeket védik. Brüsszelnek tiszteletben kell tartania, hogy különböző tagállamokban különböző vélemények létezhetnek, és a tagállamok szuverén joga dönteni ezekben a kérdésekben, összhangban a nemzeti alkotmányokkal és identitással. "Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali elképzelések agresszív terjesztését, ez ugyanis rombolja Európát" - mutatott rá az EP-képviselő.

     Kiadó: FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.