2024. február 28., szerda 19:54

A FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 28., szerda (OS) - "Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és erkölcsi kérdéseket érintő vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle eljárásokat, szankciókat követelnek azok ellen, akik a hagyományos értékeket védik. Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali ideológia agresszív terjesztését, ez ugyanis tönkreteszi a tagállamok közötti együttműködés lehetőségeit!" - mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Bizottság éves jogállamisági jelentéséről szóló európai parlamenti vitában, Strasbourgban.

Az EP-képviselő kiemelte: rossz megközelítés, hogy politikai és erkölcsi vitákat jogi vitáknak álcáznak, és támadják azokat, akik a hagyományos értékeket védik. Brüsszelnek tiszteletben kell tartania, hogy különböző tagállamokban különböző vélemények létezhetnek, és a tagállamok szuverén joga dönteni ezekben a kérdésekben, összhangban a nemzeti alkotmányokkal és identitással. "Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali elképzelések agresszív terjesztését, ez ugyanis rombolja Európát" - mutatott rá az EP-képviselő.

Kiadó: FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja