2024. március 5., kedd 15:50

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. március 5., kedd (OS) - RENDKÍVÜLI: beidézte Orosz Annát a rendőrség, mert a pedofil-botrány kirobbanása után 3 nappal “pedofilvédő Novák Katalin" feliratot tett a Sándor-palota elé

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője egy Facebookra kirakott videóban jelentette be, hogy beidézte a rendőrség őt azért, mert február 4-én “pedofilvédő Novák Katalin" molinót feszített ki több momentumossal együtt a Sándor-palota elé.

"A meghallgatásra tanúként hívtak be, miközben a feljelentés szövegéből egyértelműen kiderül, hogy valójában elkövetőként tekintenek rám. Ez azért aggályos, mert így nem élhetek a jog szerint az elkövetőt megillető jogokkal" – mondja Orosz és kiemeli, hogy a hatalom azt akarja egyértelműen megtorolni, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz lelkén szárad, hogy megkegyelmeztek egy pedofilsegítőnek.

"Az is világos, hogy a Fidesz minden áron pontot akar tenni az ügy végére, ezért akarnak mindenkit elhallgattatni, aki az ő felelősségüket firtatja. De mi nem fogjuk feladni. Addig küzdünk, amíg nincsenek érdemi válaszok a kérdéseinkre:
- Kik a valódi felelősök?
- Mi a valódi magyarázat?
- Mikor kérnek végre bocsánatot a kormány nevében a bicskei áldozatoktól?" – zárja a Momentum politikusa.
     Kiadó: Momentum Mozgalom