2024. március 6., szerda 12:19

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal közleménye
    Budapest, 2024. március 6., szerda (OS) - 2024. április közepén gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok megsegítése céljából rendez jótékonysági futóversenyt Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. Az eseményre már több mint 1000 ember regisztrált.

    Szűk három hét alatt ezer fő biztosította már a helyét a szegedi jótékonysági rendezvényen, amelynek célja a családjukból kiemelt gyermekek és fiatalok nevelését segítő ÁGOTA® Alapítvány támogatása.

A futóverseny a Dóm elől indul majd. A gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állhatnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 km-es, valamint 4x3 km-es váltó távokat teljesíthetnek.

A nevezés első szakasza lezárult, azonban továbbra is lehet még regisztrálni a jótékonysági futásra az erre a célra létrehozott felületen. A futóversenyen minden résztvevő ajándék emlékérmet, frissítőből álló startcsomagot, tornazsákot kap, valamint a futók 1-1 belépőt is átvehetnek a Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás labdarúgó mérkőzésre.

A rendezvényen Kormányablakbusz, egészségügyi szűrőbusz és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tudatos médiafogyasztást népszerűsítő sátra is várja majd az érdeklődőket.

A jótékonysági futás egyik fővédnöke Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó.

A részletes programról az érdeklődők az esemény hivatalos Facebook és Instagram oldalán tájékozódhatnak.

     Kiadó: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.