2024. március 7., csütörtök 16:51

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. március 7., csütörtök (OS) - Tompos Márton írásban kérdezi Pintért a kínai rendőrökről

    Tompos Márton, a Momentum alelnöke a Facebookon jelentette be, hogy írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz a magyarországi kínai rendőrőrsök és rendőrök miatt.

Tompos bejegyzésében azt írja: "Már 2022. őszén felderítettük, hogy Józsefvárosban és Kőbányán is illegális kínai rendőrőrsök működnek. Miután nyilvánosságra kerültek, a kínai nyelvű rendőrségi táblák eltűntek, a rendőrőrsök felszívódtak. 2024. márciusára biztossá vált, hogy kínai rendőrök jelenhetnek meg a magyar utcákon a két ország által kötött "közbiztonsági együttműködés" keretében. A Momentum szerint nincs annál nagyobb veszély a magyar szuverenitásra, hogy Magyarország szövetségi rendszerén kívül eső országok, ráadásul keleti diktatúrák, illegális rendőrőrsöket tartanak fent hazánk területén, illetve rendőröket küldenek a magyar utcákra.

Több kérdést is feltettem ezzel kapcsolatban Pintér Sándornak:

– Cáfolja-e, hogy Szerbia után a magyar városokban is kínai rendőrök fognak járőrözni?
– Sérti-e Magyarország szuverenitását, ha egy külföldi ország szabadon kémkedhet, valamint rendőrei járőrözhetnek Magyarország területén?
– Számít-e arra, hogy a hazánkban erősödő kínai és orosz befolyás miatt a magyar rendvédelmi szervek hátrányt fognak szenvedni a nemzetközi és európai uniós bűnüldözési együttműködések során?"

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.