2024. március 11., hétfő 14:36

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. március 11., hétfő (OS) - Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Hagyományosan jó védelmi és katonai együttműködést ápolunk Szlovéniával

    Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a megbeszélésen megvitatták az ukrajnai háború fejleményeit is. A miniszter aláhúzta: Magyarország álláspontja nem változott: mi továbbra is az azonnali tűzszünetben és a béketárgyalások mielőbbi megkezdésében látjuk a háború végét. A fegyverek és a lőszer küldése pedig csak a háború meghosszabbítását jelenti, ezért Magyarország továbbra sem küld sem fegyvert, sem lőszert, a háborúba. A miniszter elmondta, hogy Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segélyprogramja keretében támogatjuk Ukrajnát.

A magyar és a szlovén miniszterek a nap folyamán közösen avatták fel az első világháborúban, a szlovéniai Tolmin területén, a III. isonzói csata során hősi halált halt Czant Emil százados emlékművét.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.