2024. március 12., kedd 07:27

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság közleménye
    Budapest, 2024. március 12., kedd (OS) - Adatvezérelt egészségügy és kiberbiztonság konferencia – 2024. április 25. A MEMT idén már 22. alkalommal szervezi meg az Adatvezérelt egészség és kiberbiztonság konferenciát. Az idei csúcstalálkozó a mesterséges intelligenciára (MI), az egészségügy informatikai és kiberbiztonsági kihívásaira fókuszál.

    Dr. Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő kiemelte: "Az egészségügyben a kiberbiztonság alapvetően nem technológiai, hanem betegbiztonsági kérdés, amin emberi életek, akár országok egészségügyi rendszerének hozzáférése múlhat. Az egészségügyben hatalmas mennyiségű adat keletkezik, hiszen egy-egy diagnózis érdekében is vizsgálatok sorát - széleskörű adatgyűjtést - végeznek az intézmények. Ezek magas értékük és jelentőségük miatt különösen értékesek a kiberbűnözők számára."
Dr. Joó Tamás az adatvezérelt egészségügyi szakértő hangsúlyozta: "Azt szeretnénk megmutatni, hogy az MI bevonása az egészségügybe hatalmas segítséget jelent a betegellátásban akár egyéni szinten, akár nagy tömegek számára. Arra koncentrálunk, miként tudjuk minél gyorsabban, mindenki számára elérhetővé tenni az adatalapú döntéshozó támogatásokat a közfinanszírozott ellátásban. A gyógyításban, diagnosztikában alkalmazható MI-alapú fejlesztéseinken túl, olyan adatfeldolgozásokat, elemzéseket is végzünk, amelyek segítségével országos szintű előrejelzések valósíthatóak meg. Célunk, hogy az adatvezérelt döntéselőkészítésre alapozva, a magyar páciensek ellátása gyorsabbá és hatékonyabbá váljon."

     Kiadó: Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.