2024. március 19., kedd 12:52

A Szikra Mozgalom Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. március 19., kedd (OS) - Már az ebédjét is Magyarország fizeti az Egyesült Arab Emírségek nagykövetének! – megérkezett Sudár Orsolya adatigénylésére a válasz. Saud AlShamsi, az Egyesült Arab Emírségek budapesti nagykövete közösen ebédelt Deli Daniellával, Klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárral és munkatársaikkal a FELIX Kitchen&Bar-ban még november 7-én. A keddi munkaebédről kép is készült, amelyet a résztvevők Instagram-oldalukon osztottak meg. Ezek után Sudár Orsolya adatigényléssel élt a Minisztérium felé, hogy kiderüljön, hogy ki fizette a számlát.

        Válaszolt a minisztérium: Magyarország fizette a nagykövetnek az ebédjét. Úgy is mondhatnánk, hogy kiderült, hogy már novemberben elkezdtük előre finanszírozni a kormány próbálkozását városunk egy fontos területének kiárusítására, a mini-Dubaj beruházás megvalósítására. “Mindenképpen ráfizetünk erre a beruházásra, de jó tudni, hogy már el is kezdtük!" – fogalmazott bejegyzésében Sudár.
     A nagykövet ebédtársasága Deli Daniella és munkatársai voltak, Deli Magyarország Klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára. Sudár nem tartja véletlennek, hogy “se róla, se a munkásságáról még senki sem hallott. Ahogyan arra sincsen szava a Klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárnak, hogy az ebédpartnerének kormánya egy a várost jelentősen túlterhelő és egyáltalán nem fenntartható, csak a gazdagoknak kedvező beruházást szeretne megvalósítani Zuglóban".
     Sudár mindezekért tüntetésre hívta az embereket, további információk Sudár Facebook-oldalán.

     Kiadó: Szikra Mozgalom Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.