2024. március 19., kedd 13:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. március 19., kedd (OS) - Szemléletváltozásra van szükség a Balatonnal kapcsolatosan!

Közeledik a strandszezon, a Balaton szezonja. Néhány héttel ezelőtt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egy dilemma elé állította a magyar közéletet. A miniszter szerint vagy a helyi lakosság életkörülményei javulnak, vagy pedig kis magyar Floridává változhat a Balaton.
     Ez a dilemma azonban eltúlzott, hiszen a Balaton történetét megvizsgálva azt láthatjuk, hogy korábban nagyon jól megfért egymás mellett a helyi lakosság és a nyaralni vágyó turisták.
     A turisták számára is vonzóvá kell tenni a Balatont, és olyan intézkedéseket kell hozni, amelyeknek köszönhetően a fiataloknak nem kell elvándorolni, hanem helyben is biztos jövő várhatja őket, ennek érdekében érdemes lenne egy bérlakás-építési programot elindítani.
     Szemléletváltozásra van szükség a Balatonnal kapcsolatosan, hiszen a szezon rövidesen kezdődik, és szükséges olyan intézkedéseket meghozni, amelyek elérhetővé teszik a magyar családok számára a Balaton melletti üdülést.
     Molnár Zsolt határozott intézkedésre szólította fel a kormányt, hogy ne egymást kioltó folyamat legyen a helyi lakosság életminőségének a javítása, valamint az idegenforgalom fellendítése. Most még időben van a kormány, hiszen az előszezon előtt lehetne még jogszabályt módosítani és a magyar családok érdekében cselekedni.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója

Kiadó: MSZP Országos Központ

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.