2024. március 19., kedd 18:18

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. március 19., kedd (OS) - Bedő Dávid: Sulyok Tamás két hét alatt méltatlanná vált a köztársasági elnöki tisztségre

    Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét azzal kapcsolatban, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök apja a Fejér megyei nyilasok elnöke volt.

A Momentum politikusa szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.

Bedő azt írja: "A köztársasági elnök apja, dr. Sulyok László a Fejér megyei nyilasok vezetője volt, nem pedig a kommunizmus ártatlan áldozata és üldözöttje, ahogy azt a magyar államfő korábban állította. A mai nap pedig nyilvánosságra került egy dokumentum, ami szerint Sulyok Tamás édesapja néhány nappal azután, hogy 1944-ben Székesfehérvár zsidó származású lakosait összegyűjtötték és elhurcolták, kérelmet írt a város polgármesterének, amelyben azt írta, hogy a Magyar Nemzeti Szocialista Párt nevében, annak megyei vezetőjeként az elhurcolt zsidók vagyonából egy pártirodára és "zsidóbútorokra" is igényt tartana. A családunkat nem tudjuk megválasztani, azt viszont igen, hogy igazat mondunk, vagy tagadjuk és hazudunk a múltról. Orbán Viktorék legújabb köztársasági elnöke az utóbbit választotta, így két hét alatt méltatlanná vált a tisztségre."

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.