2024. március 22., péntek 09:35

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. március 22., péntek (OS) -

    "A palackos ivóvíz fogyasztásra (ami ma fejenkénti kb. napi 3dl) kiadott pénzek nagyságrendileg megfelelnek a teljes víziközműszolgáltatásra fordított összegnek. Ha alapul vennénk és más forrásból (tehát nem csapvízből) fedeznénk azt a 3litert, amit érdemes volna elfogyasztani, akkor ez a költség megtízszereződne. Megoldhatatlan lenne társadalmilag, vagy gazdaságilag ez a típusú működés." Dedák Dalma véleménye: nagyon fontos, hogy milyen minőségű ökoszisztémák fedik a környezetünket és ez nekünk fontos. A gyermekeinknek és a jövő nemzedékeinek.
Litkai Gergely elmondta: "Nagyon kegyetlen megoldás mindent beárazni, de az ár valahol információ is. Ha egy átlagfogyasztó számára kiderülne a vízről, hogy ez nem csak úgy terem és a végtelenségig előállítható, az a szemléletet is tudná formálni. A gondolkodásunk is tud változni és ezt az értékrendünket és az ehhez kapcsolódó ökoszisztémánkat és jövőnket is jobban tudnánk értékelni és nagyobb áldozatokat hozni érte."
A Magyar Víz- és Szenny-víztechnikai Szövetség Vízérték társadalmi szemléletformáló programja keretében a honlapjukról a pedagógusok számára elérhető víz-témájú óravázlatokat helyezett el. A cél, hogy olyan segédletet adjanak, mellyel akár a környezetismeret órán, akár Víz Világnapján vagy a Fenntarthatósági Téma-héten is szórakoztatóan és tartalmasan lehet a vízről beszélgetni.
    
     Kiadó: Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.