2024. március 22., péntek 14:23

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. március 22., péntek (OS) - A NER-rokonok védelme helyett inkább a katonák szolgálati nyugdíját állítsák vissza!

    Sógorokra és apósokra is kiterjeszti a vezérkari főnök honvédségi védelemmel kapcsolatos hatáskörét egy új kormányrendelet. Ennek következtében például a jövőben Tiborcz Istvánnak is járhat honvédségi védelem.

Ez felháborító annak fényében, mennyi gond sújtja jelenleg a magyar honvédséget. Nemrég rúgtak ki százakat ugyanis a katonaságtól. Emellett teljes jogfosztással éltek gyakorlatilag, a honvédelmi dolgozók jogállása ugyanis már egy egyszerű kormányrendelettel bármikor módosítható, kiszolgáltatott és függő helyzetbe hozva azokat, akik akár az életüket is áldozzák a hazájukért. A hadsereget emellett még a létszámhiány is sújtja, extra terhet téve ezzel a még meglévő állomány tagjaira.

Ebben a helyzetben a kormány legfontosabb intézkedése, hogy kiterjesztették a NER-rokonokra is a vezérkari főnök honvédségi védelemmel kapcsolatos hatáskörét. Nem a honvédelmi dolgozók életpályamodelljének rendezése, a szolgálati nyugdíj visszaállítása a fontos számukra. Szégyen!

Harangozó Tamás
országgyűlési képviselő,
a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság MSZP-s alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.