2024. március 22., péntek 16:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. március 22., péntek (OS) - Határozati javaslatot nyújt be a demokratikus ellenzék a gyermekek védelme érdekében

Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője levélben kereste meg Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy a kormánypártok is csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Mivel ugyanis eddig az ellenzék gyermekvédelmi témájú javaslatait leszavazták, így ideje lenne állást foglalniuk, hogy a gyermekvédelem erősítésének oldalán állnak-e vagy sem. A megjelölt határidőig a kormánypártok azonban nem adtak választ, így a demokratikus ellenzék nélkülük nyújtja be a kezdeményezést.

A határozati javaslat tartalmazza többek között a "gyermekközpontú költségvetés" létrehozását és ehhez kapcsolódóan a költségvetés azonnali módosítását, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendszer működési költségeinek emelését, a dolgozók bérének megduplázását, az alanyi jogon járó családtámogatások, köztük a családi pótlék 100%-os emelését, valamint az állami gondoskodásban lévő gyermekek zsebpénzének és juttatásainak megduplázását. A kezdeményezés tartalmaz továbbá javaslatokat a gyermekvédelmi törvény betartása és betartatása érdekében, valamint javaslatokat tesz a gyermekjogok biztosítására is.

Dr. Tóth Bertalan frakcióvezető, MSZP
Komjáthi Imre társelnök, MSZP