2024. március 27., szerda 16:53

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2024. március 27., szerda (OS) -

    – A közelmúltban a myeloma multiplex kezelésében nagy tapasztalattal rendelkező hazai hematológusok által közzétett tanulmány rámutatott: fontos, hogy a diagnosztikában minden hematológiai centrumban rutinná váljanak a genetikai és PET CT vizsgálatok. Szintén sorsdöntő, hogy a terápiák indításakor a nemzetközi szakmai ajánlások szerinti kezeléseket alkalmazhassák, az új és a visszaeső betegeknél egyaránt a személyre szabottan leghatásosabbnak ígérkező gyógyszer-kombinációkkal történjenek a kezelések. A plazmasejtes daganat jó példa arra, hogyan lehet egy gyógyíthatatlan betegséget is úgy megszelídíteni, hogy a betegek akár évtizedes távlatban is jól lehessenek. Egy évtized életnyereség pedig óriási érték egy családnak, ráadásul ez idő alatt újabb ugrás is bekövetkezhet a terápiás eredményességben – fogalmaz Kapitány Zsuzsanna.

A Gyógyulj Velünk Egyesület a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint a Szegedi Tudományegyetem Hematológiai Centrumának részvételével riportfilmeket forgatott, amelyekben tapasztalt hematológusok hiteles információkat, myeloma multiplex betegséggel hosszú ideje élő pácienseik pedig reményt adnak a daganatos betegségben érintett családok számára. A riportfilmek a Gyógyulj Velünk Egyesület Youtube és Facebook oldalán szabadon megnézhetők és megoszthatók.

További információ és interjúszervezés:
B. Papp László sajtószóvivő
Gyógyulj Velünk Egyesület
sajto@gyve.hu
+3630 261-8789
    
     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.